JADILAH SEBAHAGIAN DARI MEREKA YANG SUKA KETAWA...!!!

Jumaat, 27 Disember 2013

PERBEZAAN ORGASME WANITA & LELAKI

detail berita
BANYAK yang berkata bahawa orgasme di antara lelaki dan wanita itu berbeza. Lelaki akan lebih mudah mencapai kepuasan, sedangkan wanita memerlukan rangsangan dan waktu yang lebih lama. Berikut ini adalah perbezaan kromosom XX dan XY dalam hal berasmara dan orgasme, seperti yang dipetik dari Plurielles.

Kecepatan

Lelaki mampu mencapai puncak kenikmatan dalam beberapa minit atau bahkan detik ketika berasmara. Di sisi lain, wanita sering memerlukan lebih banyak waktu untuk mengalami khayalan. Oleh kerana itu, penting bagi wanita mendapat foreplay dan belaian, hal tersebut memfasilitasikan kedatangan orgasme selama penetrasi. Ghairah seks wanita sangat dipengaruhi oleh pemikiran.
 
Intensiti

Intensiti orgasme boleh menjadi delapan sampai 10 kali lebih kuat pada wanita dibandingkan pada lelaki. Ini berdasarkan penelitian terhadap reaksi lebih dari 700 orang.

Keteraturan
 
Menurut survey yang dilakukan oleh Elisa Brune, esais dan penulis Revolution du Plaisir Feminin di situsnya pada 2009-2010, sebanyak 44% wanita sering atau selalu orgasme saat berhubungan seksual dengan pasangan mereka, sebanyak 31% secara teratur, dan 25% jarang atau tidak pernah.

Durasi 

Orgasme pada wanita boleh bertahan 6-60 saat, beberapa saat lebih lama daripada orgasme pada lelaki.

Ketahanan 

Wanita adalah pelari maraton cinta, kerana dengan stimulasi klitoris, sebahagian wanita mampu orgasme kadang-kadang sampai 10 kali berturut-turut (stimulasi vaginal jarang boleh mencapai seperti itu). Sedangkan lelaki harus menunggu setidaknya 10 minit atau sampai berjam-jam untuk boleh kembali berereksi dan orgasme.

0 Korang Belasah Je Nak Cakap Apapun:

Catat Ulasan