JADILAH SEBAHAGIAN DARI MEREKA YANG SUKA KETAWA...!!!

Memuatkan ...

Isnin, 10 Januari 2011

WANITA BERAMBUT PANJANG LEBIH 'HOT' DI RANJANG...???

Detail Berita
 
KONONNYA ada yang beranggapan bahawa hubungan seks dengan pasangan perempuan berambut panjang dipercayai lebih menimbulkan sensasi yang luar biasa. Makanya para lelaki suka dengan pasangan yang memiliki rambut panjang. Setujukah Anda?

Psikologi pemerhati perempuan, Dr Ratih Adjayani Ibrahim MM mengakui kurang bersetuju dengan anggapan tersebut. Menurutnya, hal itu lebih menitikberatkan pada selera dari pasangan masing-masing saja.

"Lelaki yang suka rambut pendek pun ada. Begitu juga sebaliknya, perempuan ada yang menyukai lelaki berambut panjang ataupun pendek," tutur Ratih.

Ratih yang berkhidmat di Klinik Personal Growth, Jakarta Barat ini menambahkan, selama ini masyarakat di Indonesia sudah mengkondisikan perempuan seksi atau cantik itu adalah yang memiliki rambut panjang, bertubuh tinggi, langsing, dan sebagainya. "Tapi kecantikan menurut persepsi masyarakat Eropah atau Afrika boleh saja berbeza," ujarnya.

Nah, bolehkah stereotype itu diubah, Ratih mengatakan boleh. Hanya, perubahan itu akan berhubungan dengan perilaku sosial dari masyarakat Indonesia. "Biasanya perubahan itu dipengaruhi oleh trend, fesyen, yang sifatnya sangat sementara.

Menurut Ratih lagi, hubungan intim yang menggebu-gebu boleh juga diciptakan bila ada cinta di antara pasangan. "Cinta yang tumbuh dari dasar hati biasanya yang boleh mengekalkan hubungan pasangan suami isteri," tukasnya.

1 Korang Belasah Je Nak Cakap Apapun:

zaira berkata...

ala stereotype je tuh... sebab porn movie semua pempuan rambut panjang kan??? rasa mcm diorang sexy je kann...

bfftt i dun care :D

Catat Ulasan