JADILAH SEBAHAGIAN DARI MEREKA YANG SUKA KETAWA...!!!

Sabtu, 11 Disember 2010

SENI CIUMAN DENGAN PERMAINAN LIDAH...!!!

Detail Berita
 
CIUMAN selalu menjadi pengalaman unik yang tak dapat dilupakan bagi mereka yang tengah dilamun percintaan. Bila Anda bersiap sedia untuk memulakan French kiss (ciuman dengan permainan lidah) pada pasangan, ada beberapa hal yang wajib Anda perhatikan.
 
Saat melayangkan ciuman dengan penuh kemesraan, mulakanlah dengan mengambil posisi yang tenang, dan berada di hadapan pasangan dengan kepala dimiringkan sedikit untuk menghindari terjadinya “pelanggaran hidung”. Demikian yang disaran oleh Datingtips.
 
Pada babak ini, kaum adam boleh merangkul tubuh pasangan dengan melingkarkan kedua tangan mereka di pinggang, sedangkan sang wanita boleh meluapkan rasa sayangnya dengan menempatkan kedua tangan mereka di sekitar leher pasangan.
 
Ciptakan eye contact saat anda berdua berhadapan satu sama lain, namun tutuplah kedua mata saat bibir anda berdua bertemu. Terjadinya sentuhan mata di pertengahan ciuman tanpa disengaja, nyatanya boleh membuat anda berdua merasa sangat canggung.
 
Ketika Anda tengah terlena dalam sebuah ciuman dahsyat, biarkan bibir Anda terbuka sedikit dan Anda boleh menarik nafas melalui mulut Anda untuk menghindari terjadinya kesulitan bernafas ketika sedang berciuman. Biarkan bibir anda berdua saling menyikat satu sama lain. 
 
Sebagai permulaan, ciuman hangat perlu diberikan pada pasangan, setelah itu biarkan lidah Anda sedikit menggoda bibir pasangan. Jangan biarkan lidah Anda diam saja, bergeraklah cepat, namun tetap lembut.

Jika pasangan Anda merespons dengan baik, maka Anda pun perlu kembali mengejutkan lidahnya dengan gerakan cepat. Namun, tetaplah menjaga agar gerakan lidah Anda tetap ringan dan lembut.
 
Ingat, nafas segar sangat penting dalam melancarkan sebuah French kiss. Untuk itu, singkirkan makanan berbau seperti bawang putih, brie cheese, kerepek dan jagung sebelum Anda melempar ciuman pada pasangan. Tapi segarkan mulut Anda dengan gula-gula mint dan pastikan nafas Anda segar tanpa bau.


MORAL UNTUK AKU : Ada sesetengah orang tak sedar mulut dia bau macam longkang tapi ada hati nak cium...hahahakutewa...!!! 

2 Korang Belasah Je Nak Cakap Apapun:

pixie alex berkata...

nice tips, he he

Abang Jonni berkata...

Adeihhh....... huhuhu

Catat Ulasan