JADILAH SEBAHAGIAN DARI MEREKA YANG SUKA KETAWA...!!!

Jumaat, 17 Disember 2010

SELUAR DALAM YANG SESUAI BOLEH MEMPERBAIKI MOOD...!!!

Detail Berita

Adakah anda ambil peduli dengan seluar dalam yang Anda pakai...? Sebuah jejak pendapat telah berjaya mengungkapkan kebiasaan wanita mengenakan pakaian dalam.

Jejak pendapat yang dilakukan oleh majalah ShopSmart tersebut berhasil mengumpulkan jawapan dari 1,008 wanita. Hasilnya, 25 peratus responden merasa bad mood saat mengenakan seluar dalam yang tidak sesuai atau jelek. Sementara, 47 peratus responden merasa lebih seksi, mempunyai good mood, dan percaya diri ketika mengenakan seluar dalam yang bagus.

"Apa yang Anda pakai di balik pakaian adalah sama pentingnya—bahkan mungkin lebih penting—dengan apa yang Anda kenakan di luar," kata Lisa Lee Freeman, editor kepala ShopSmart.


Berikut adalah beberapa statistik menarik dari jejak pendapat ShopSmart:

- Rata-rata wanita memiliki 21 pasang pakaian dalam. Bahkan, 10 peratusnya memiliki lebih dari 35 pasang.

- 21 peratus wanita membeli pakaian dalam bergantung kepada mood dan 12 peratus wanita merasa bahawa mereka sendirilah bahagian penting dari pakaian yang mereka kenakan.

- 10 peratus wanita meninggalkan rumah tanpa mengenakan seluar dalam.

- 49 wanita usia 18-34 tahun dan 55 peratus wanita usia 35-54 tahun menganggap bahawa thong yang mengintip ke luar adalah bentuk pelanggaran terburuk dari aturan berbusana.

- 50 peratus wanita tidak peduli bagaimana pakaian dalam yang mereka kenakan sesuai untuk tubuhnya.

- 65 peratus wanita mengenakan seluar dalam berwarna neutral. 29 peratus lainnya memakai warna putih, 21 peratus memakai warna hitam, dan 15 peratus memakai warna krim.

- 35 peratus wanita usia 18-34 tahun mengenakan seluar dalam warna-warni sedangkan 12 peratus lainnya memakai seluar dalam bergambar.

- 46 peratus wanita lebih memilih brief (seluar dalam yang menutupi punggung) sedangkan wanita di kelompok usia 18-34 tahun senang memakai pakaian dalam berpotongan bikini.

1 Korang Belasah Je Nak Cakap Apapun:

deqdeq berkata...

harusla ada banyak...dah tu bila pakai mesti nak sama warna atas bawah dan juga baju yang dipakai..heheheh

Catat Ulasan