JADILAH SEBAHAGIAN DARI MEREKA YANG SUKA KETAWA...!!!

Isnin, 20 Disember 2010

8 TANDA WANITA SEMBUNYIKAN RAHSIA...!!!

Detail Berita
 
Mungkin juga wanita kurang menyimpan rahsia kerana nalurinya yang senang melontarkan kata-kata. Kalau Anda merasa si dia pandai menyembunyikan rahsia, kenali tanda-tandanya.

Dia menghindari pertanyaan Anda dan tampak gelisah. Adakah ia berbohong? Semak 8 tandanya, seperti diulas oleh Yourtango.

-1) Kebanyakan wanita lebih ekspresif jika dibandingkan dengan lelaki, apalagi menerima hadiah dari orang tersayang. Saat Anda memberinya hadiah, adakah reaksinya bersahaja? Jadi adalah hal yang baik jika Anda sedang membaca buku, tapi hal yang buruk saat Anda mencari kebenaran. Gagap merupakan tanda pasti si dia menyimpan rahsia.

-2) Si dia bukan sedang bercakap dengan Perdana Menteri, tetapi Anda, kekasihnya. Jadi, jika dia menggunakan bahasa yang terlalu formal, kaku, dan suaranya hampir seperti dia berlatih pidato, berhati-hatilah. Ia berbohong, sama seperti seorang politikus licik.

-3) Jika si dia marah hanya kerana Anda bertanya hal sederhana, pasti ada yang dia cuba sembunyikan.

-4) Bahasa tubuh seorang pembohong yang perlu kita berwaspada adalah gelisah dan kompulsif (gerakan berulang). Jika dia tidak mahu bertentang mata selama bercakap, itu boleh jadi salah satu petanda.

-5) Jika dia bercerita dan tak menyebutkan secara detail dengan baik, tanyakan kembali maksudnya, juga lihat bahasa tubuhnya. Di sisi lain, jika dia menceritakan kisah terlalu panjang, kenapa ia jadi begitu gugup?

-6) Bohong jika wanita tak pernah memikirkan bekas kekasihnya. Kalau dia berkeras menyangkalnya, Anda tak perlu risau. Setiap wanita pasti memikirkan kekasihnya yang telah lalu, tapi bukan bererti wanita tidak berfikir bahawa apa yang dilakukannya bersama Anda adalah lebih baik. Itulah kuncinya!

-7) Kalau Anda sedang menceritakan kisah, dan dia hanya bercakap “iya” atas apa yang Anda katakan, ada sesuatu yang Anda harus tahu. Seharusnya dia boleh mewarnai cerita, tidak hanya menyetujui apa yang sudah Anda tahu.

-8) Kita biasa mendengarkan kata hati untuk memutuskan sesuatu. Jika Anda berfikir ada sesuatu yang mencurigakan, bicarakan padanya. Jika ternyata hanya ketakutan yang tak beralasan, minta perhatian si dia agar Anda boleh jadi lebih rileks.

1 Korang Belasah Je Nak Cakap Apapun:

FatinSyahirah berkata...

laki pun macam same je... hehe
sentiasa mngelak bila tanya hal yang dia nak selindungkan.

Catat Ulasan