JADILAH SEBAHAGIAN DARI MEREKA YANG SUKA KETAWA...!!!

Sabtu, 20 November 2010

INILAH GAYA BERJALAN UNTUK PIKAT HATI LELAKI...!!!

PARA ilmuwan mengatakan bahawa cara berjalan tertentu bisa membuat Anda tampak lebih seksi dan lebih sukses. Bahkan karena gaya jalan ini, si lelaki akan menilai Anda adalah seorang wanita yang subur.

 

Detail Berita

Kiri, kanan, kiri, kanan ... kita semua tahu cara berjalan, kan? Tetapi, berjalan bukan sekadar mencapai tempat tujuan. Peneliti dari Queen's University, Kanada, baru-baru ini melakukan jejak pendapat di kalangan lelaki soal gaya jalan wanita yang bisa memikat hati mereka. Mereka menemukan bahawa ada satu gaya berjalan wanita yang bisa membuat lelaki berdegup jantungnya.

"Wanita telah mengembangkan cara untuk mendapatkan dan menjaga perhatian seorang lelaki seperti bagaimana kita berevolusi, dan cara berjalan inilah salah satu dari evolusi mereka," kata Antropologi biologis Helen Fisher PhD, sekaligus penulis Why Him? Why Her?, seperti dikutip dari majalah Cosmopolitan.

Gaya berjalan ala model

Ternyata, memikat hati lelaki bukan hanya soal melangkah sambil memutar kepala. Anda mungkin tak menyedari bahawa gaya berjalan Anda punya kekuatan di mata mereka.

Gaya berjalan dimaksud mirip seperti yang diperagakan para model Victoria's Secret. Tegakkan kepala Anda, busungkan bahu, lalu biarkan payudara mengikutinya. Ayunkan lengan secara teratur seraya memutarkan pinggul Anda dari satu sisi ke sisi lainnya. Tumpukan berat badan Anda pada tumit.

Mungkin diperlukan praktik untuk bisa membiasakan Anda berjalan seperti ini, "Bahu, pinggang, tumit..." Setelah Anda terbiasa, keselarasan tubuh simetris dan gerakan ritmis Anda akan mampu mengirimkan pesan kepada lelaki bahawa Anda adalah wanita menarik yang mampu mengendalikan keseksian tubuh. Mereka pun akan menganggap bahawa anda juga mampu mengendalikan hidup Anda.

Menambah kepercayaan diri

"Berjalan dengan cara ini tidak hanya akan membuat Anda terlihat lebih hot. Anda juga akan merasa lebih seksi dan lebih percaya diri. Karena, otak mengirimkan pesan pada tubuh untuk bersikap seksi,“ kata Diana Kirschner, PhD, penulis buku Love in 90 Days.

Gaya berjalan ini juga membuat punggung Anda tampak lebih menggairahkan. Dengan ini, lelaki secara tidak sedar akan menilai bahawa Anda adalah wanita subur yang akan bisa memiliki banyak anak.

Dipetik dari tulisan oleh : Fitri Yulianti - Okezone


0 Korang Belasah Je Nak Cakap Apapun:

Catat Ulasan