JADILAH SEBAHAGIAN DARI MEREKA YANG SUKA KETAWA...!!!

Selasa, 23 November 2010

BERSEDIALAH...!!! JAGUAR akan melancarkan SUPERCAR TERHEBAT

LONDON - Produksi kereta mewah asal Inggeris, Jaguar baru saja memperkenalkan C-X75, yang menjadi salah satu konsep model listrik yang paling mengujakan pada tahun ini di Pameran Los Angeles Auto Show 2011.

Kendaraan ini didukung oleh sebuah sistem yang mencakupi empat motor listrik dan dua enjin turbo gas mikro.


Model konsep ini menggunakan empat motor listrik bertenaga 195-tenaga kuda pada setiap rodanya. Sehinggakan bila dijumlahkan, akan munculnya tenaga sebesar 780 hp...!!!


Sedangkan untuk kuasa tork, model ini berupaya mengeluarkan daya kilas sehingga 1.600 Nm, yang lantas disalurkan ke sistem penggerak roda all-wheel-drive.


Selain itu ia turut dipasang juga gas turbin yang dapat berputar sehingga 80.000 rpm dan menghasilkan tenaga sebesar 188 hp dan memperluaskan daya jelajah model ini sampai ke 560 batu tanpa henti.


Dengan tenaga sebesar itu, model ini berupaya untuk melakukan pecutan dari 0 hingga 100 km/jam hanya dalam masa 3.4 saat dan mecatatkan kelajuan tertinggi hingga 330 km/jam.


"C-X75, dirancang untuk merayakan 75 tahun marque, dan memberikan pandangan sekilas ke masa depan Jaguar dan komitmennya untuk memproduksi model-model yang menawan dan menarik," kata siaran PER seperti dipetik dari Autoevolution, Selasa (23/11/2010).


Jaguar sendiri sedang merancang mempertimbangkan untuk memproduksi C-X75 dalam waktu yang terdekat. Namun untuk informasi mengenai harga, masih belum diketahui.
MORAL UNTUK AKU : Sekadar boleh tengok jela...nak beli manala mampu...ye tak...hahahakuketawa...!!! 

0 Korang Belasah Je Nak Cakap Apapun:

Catat Ulasan